Tervetuloa Kuortaneen Kunnon järjestämiin kesätapahtumiin!

Tätä kirjoittaessani kesä tuntuu vihdoin olevan tulossa kylmän kevään jälkeen. Kohta on paras lomakausi ja Kuortaneen monet kesätapahtumat kokoavat taas sekä kuntalaiset että lomalaiset yhteen nauttimaan musiikista, taiteesta ja urheilusta.

Kesä alkaa vauhdikkaasti 5.- 8.6. suunnistusjaoston ja Kuortaneen Urheiluopiston yhdessä järjestämällä leimausleirillä, joka kokoaa lähes 2000 nuorta suunnistajaa Kuortaneelle. Vipinää tulee siis piisaamaan sekä Kuortaneen keskustassa että lähimaastoissa.

Tapahtumat jatkuvat moniotteluiden nuorten pohjoismaisten mestaruuskisoilla ja naisten ja miesten Suomi-Ruotsi-Viro moniottelumaaottelulla 10. – 11.6. Jokaisella on mahdollisuus tulla seuraamaan tätä yleisurheilun kuninkuuslajia ilman pääsymaksua urheilukentän katsomoon.

Tapahtumat jatkuvat lauantaina 17.6. klo. 17.00 yleisurheilun Eliittikisoilla. Kisajärjestäjät ovat onnistuneet taas saamaan kisojen päälajiin miesten keihäänheittoon todella kovan urheilijakaartin. Kentällä nähdään Rion viime kesäisten olympiakisojen neljä parasta heittäjää ja Etelä-Pohjanmaan ässä Tero Pitkämäki. Esilajit alkavat klo 14.30 ja katsomoon kannattaa tulla ajoissa sillä ne täyttyvät varmasti vuoden 2016 parhaiksi Eliittikisoiksi valitussa tapahtumassa.

Parhaan lomakauden kruunaa 21.-22.7. perinteinen markkinatapahtuma Kuortaneen Kuhinat. Markkinapaikkojen kysyntä ja myynti alkaa olla kiivaimmillaan. Kaikki tuotteilleen tai palveluilleen näkyvyyttä kaipaavat käykää tutustumassa myyntipaikkoihin Kuortaneen Kunnon nettisivuilla (www.kuortaneenkunto.com/kuhinat.html). Kuhinapuheen pitää Kuortaneen Urheiluopistosäätiön hallituksen puheenjohtaja ja Olympiakomitean varapuheenjohtaja Jukka Rauhala. Kuhinalavalla tullaan esittelemään monipuolisesti kuortanelaista musiikkiosaamista, ohjelmaan voi tutustua nettisivuilla. Perinteinen Kuhinasäbä –sählyturnaus järjestetään tänäkin vuonna ja uutuutena opiston keilahallissa Kuhinadisco perjantaina 21.7. klo 17.30 – 20.30 alakouluikäisille sekä kaiken kansan Kuhinakaadot lauantaina klo 14.00 – 17.00. Kuhinat päättyvät lauantai-iltana kuhinatansseihin KuKun majalla, jossa kansaa tanssittaa Onnentähti –yhtye.

Kuortaneen Kunnon vapaaehtoiset ovat taas käyttäneet runsaasti aikaa tapahtumien suunnitteluun ja valmisteluun. Heille paras kiitos olisi se, että tapahtumissa olisi runsaasti osallistujia ja samalla tuettaisiin seuran arvokasta työtä kuntalaisten ja lomalaisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Toivotan kaikille rentouttavaa ja hyvää kesää ja nähdään kesätapahtumissa!

Ilpo Koivisto

Kuortaneen Kunto ry:n puheenjohtaja