Kuntaesittely

Etelä-Pohjanmaan sydämessä kauniin Kuortaneenjärven rannalla sijaitseva Kuortane on noin puolen tunnin ajomatkan päässä Seinäjoesta, yhdestä nopeimmin kasvavista maakuntakeskuksista Suomessa. Kuortane on keskeisellä paikalla myös Kuusiokuntiin ja Järviseutuun nähden. Lyhyet etäisyydet tekevät Kuortaneesta varteenotettavan asuinpaikan. Noin 3700 asukkaan kunnassa on poikkeuksellinen palveluiden ja vapaa-ajanvieton tarjonta.

Kuortaneella panostetaan liikunnallisuuteen ja terveyden edistämiseen. Tulevaisuuden tärkeänä haasteina ovat kuntamme elinvoimaisuus ja asukkaiden hyvinvointi, joihin pyrimme kannustamalla käyttämään kuntamme palveluita ja elämään terveellisesti. Perusturvan osalta satsaamme erityisesti varhaiseen puuttumiseen. Huolenpito lähimmäisestä luo turvaa ja ylläpitää terveyttä.

Liikunta- ja hyvinvointikeskittymä Urheiluopiston alueella jatkaa kohti alan osaamisen kansainvälistä kärkeä. Opistoalueen 65-vuotinen liikunnan ja huippu-urheilun historia on luonut Kuortaneelle vankan aseman. Lajiliittojen valmennus ja koulutus urheilulukioineen, maajoukkueiden leiritys sekä kansainvälisten huippujen valmentautuminen ja testaus on arkipäivää. 

Kuortane on myös paljon muuta. Vuosisatojen takainen tervanpolton perinne näkyy tänäkin päivänä kunnan ilmeessä. Ympäri pitäjää isot "kaksifooninkiset" tilojen päärakennukset muistuttavat meitä pitkästä yrittäjyyden asenteesta. Nykypäivän kärkitoimialamme - metalli- ja puutuoteteollisuus - ovat vuosien saatossa rakentaneet ympärilleen ison joukon muuta teollisuutta ja tietenkin monipuolisen palvelurakenteen. Maaseutuelinkeinojen murros näkyy Kuortaneella erityisesti kehittyneenä maidontuotantona ja aktiivisena bioenergian tuottamisena.

ASETU MUKAVASTI KUORTANEELLE!