Yritystoimintaa aloittavalle

Tälle sivulle ja viereiseen palkkiin kerätään tietoa ja linkkejä, joista on hyötyä suunnitellessasi yritystoiminnan käynnistämistä. Ota epäröimättä yhteyttä elinkeinojohtaja Jyri Saranpäähän, mikäli yritystoiminnan käynnistäminen on ajatuksissasi. Ensikontaktin voit ottaa myös Uusyrityskeskukseen.

 

Uusyrityskeskus

Kuortaneen kunta liittyi kesällä 2009 Uusyrityskeskus Neuvoa-antavan jäseneksi. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisella kuortanelaisella yrityksen perustamista suunnittelevalla henkilöllä on halutessaan mahdollisuus saada ilmaista neuvontapalvelua. Uusyrityskeskuksen toimipaikka sijaitsee Seinäjoella Torikeskuksessa, mutta vastaanotto on ajanvarauksella myös Kuortaneen kunnantalolla.

 

PALVELUSETELI ENSIMMÄISEN YRITYKSEN PERUSTAJALLE

Palvelusetelillä tuetaan aloittavaa, ensimmäistä yritystään perustavaa kuortanelaista siten, että seteliä käytetään yrityksen perustamiseen liittyvään paperityöhön ja konsultaatioon kuortanelaisessa tilitoimistossa. Alkuvaiheessa palveluseteliä vastaanottaa neljä tilitoimistoa. Palvelusetelin saa käyttöönsä neuvottelulla elinkeinojohtajan kanssa, jolloin selvitetään yrityksen perustajan tiedot ja liikeidea. Lisäksi edellytyksenä on että perustettava yritys rekisteröidään Kuortaneelle. Elinkeinojohtajan myöntämää kirjallista setelitoimeksiantoa vastaan voi tilitoimisto veloittaa kuntaa toimenpiteistä sovittujen kustannusten mukaisesti. Palvelusetelin käyttäminen ei poissulje muiden yrityksen perustamiseen liittyvien neuvontapalveluiden (esim. Uusyrityskeskus) käyttöä.